6-delige serie over de Voedselbank Purmerend

PURMEREND – 6-delige serie over Voedselbank Purmerend.

Onze medewerker Jardo Louw brengt in een 6-delige serie in beeld (RTV Purmerend) wat er achter de schermen allemaal gebeurd bij de Stichting Purmerendse Voedselbank.

Kijk verder op het kanaal van Voedselbank Purmerend
Kijk verder op het kanaal van RTV Purmerend

Aflevering 1: ‘De voedselbank’ kunt u hierboven zien.

Aflevering 2: De Administratie kunt u hieronder zien.
In Purmerend worden wekelijks meer dan 150 gezinnen geholpen door de Purmerendse Voedselbank, deze mensen leven onder de armoedegrens en kunnen niet of nauwelijks rondkomen. In deze serie wordt er gekeken hoe de Voedselbank mensen helpt en wat er allemaal nodig is om deze mensen te helpen. In deze aflevering verteld Anita over de administratie.

Aflevering 3: Op weg kunt u hieronder zien.
Om het werk te doen maken de verschillende chauffeurs van de Purmerendse Voedselbank zes ritten per week naar elf verschillende locaties om goederen op te halen en af te leveren. Één van die vrijwilligers is Eric, met hem gaan we op weg.

Aflevering 4: De voorbereidingen kunt u hieronder zien.
Voordat een voedselpakket gemaakt kan worden moet deze eerst worden samengesteld, ook zijn er andere voorbereidende werkzaamheden die moeten worden verricht. Marciano houdt zich bezig met deze taken.

Aflevering 5: Pakketten vullen kunt u hieronder zien.
Voordat de voedselpakketten uitgedeeld kunnen worden moeten ze in elkaar gezet worden, op vrijdagochtend worden de laatste producten opgehaald en klaargemaakt voor het uitdelen. Cees is de vrijwilliger die al het langst werkt bij de Voedselbank en hij helpt mee met het vullen van de pakketten.

Aflevering 6: Pakketten uitdelen kunt u hieronder zien.
Aan het eind van de week worden op vrijdagmiddag vanaf één uur alle voedselpakketten uitgedeeld. Voor het uitdelen van deze pakketten worden twaalf vrijwilligers opgetrommeld die allemaal hun eigen taak hebben.

Credits
(1)
Voedselbank Purmerend
(2) Video – RTV Purmerend