DORDRECHT – De leerlingen van de opleiding Brood en Banket van het Da Vinci College hadden in coronatijd een flink probleem: wat moet je nu met alle koekjes en krentenbollen die als oefening gebakken zijn?

“Normaal gesproken proberen we ze nog te verkopen via ons leerlingenrestaurant Leo, maar dat is sinds oktober gesloten en dus konden we onze producten niet meer kwijt,” vertelt docent Brood en Banket Rob Krijnen. “Zo kwamen we uit op de Voedselbank, daar werken we mee samen.”

Tijdens examens bracht het Da Vinci College al wat overgebleven baksels naar de Voedselbank, maar dat is dus nu in coronatijd een stukje structureler. Een leerling moet een bepaald aantal van iets bakken, en neemt dan zelf misschien vijf stuks mee naar huis. De rest, zo’n 20 tot 25 stuks gaat nu naar de Voedselbank. “Zo kunnen we mensen blij maken en we hoeven geen voedsel te verspillen.”

Kijk verder op het kanaal van RTV Dordrecht

Credits
(1) Leerlingen Da Vinci College aan de bak voor de Voedselbank – RTV Dordrecht
(2) Video – RTV Dordrecht
(3) Tekst – RTV Dordrecht
(4) Voedselbank Dordrecht