Ambtenaren geven 400 kerstpakketten aan de Voedselbank

GRONINGEN – Medewerkers van de gemeente Groningen geven op vrijwillige basis hun kerstpakket deels of zelfs geheel aan de Voedselbank. Wethouder Mattias Gijsbertsen heeft woensdagochtend zijn pakket als eerste overhandigd in het Stadhuis.

De actie werd gehouden om mensen te inspireren volgend jaar zelf aan de Voedselbank te schenken. ”Op deze manier kan iedereen een bijdrage leveren aan het armoedeprobleem in Groningen,” zegt wethouder Gijsbertsen. De Voedselbank is erg te spreken over de actie. ”De betrokkenheid met armoede wordt hierdoor vergroot,” meldt voorzitter Ulfert Molenhuis. Kerstpakketten bestaan meestal uit lang houdbare producten, de Voedselbank kan dus langer uitdelen aan hulpbehoevenden.

Dit jaar komen meer mensen in aanmerking voor hulp van de Voedselbank. De criteria zijn verruimd. Voor dit besluit kwam iemand die net buiten de boot viel, helemaal nergens voor in aanmerking. Dit jaar kan deze groep mensen ook geholpen worden. De Voedselbank verwacht een toename van 19% aan cliënten.

De gemeente legt dit jaar de nadruk op kinderen in armlastige gezinnen. De slechte financiële situatie van de ouders moet geen reden zijn om het kind kansen te ontzeggen, zij moeten zich zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen. Zo kan voorkomen worden dat er in de toekomst nog een generatie in armoede leeft.

Kijk verder op het kanaal van RTVOOG

Credits
(1) Ambtenaren geven 400 kerstpakketten aan de Voedselbank – RTVOOG
(2) Video – RTVOOG
(3) Tekst – RTVOOG

(4) Voedselbank Stad Groningen