Basisschoolleerlingen in actie voor de Voedselbank

BARGER-COMPASCUUM – Leerlingen van de Rooms Katholieke Basisschool Sint Theresia in Barger-Compascuum hebben zich de afgelopen tijd ingezet voor de Voedselbank en Stichting Jarige Job.

De kinderen zamelden honderden spullen in voor arme gezinnen. Het gaat om spellen en etenswaren. De school stond de afgelopen tijd uitgebreid stil bij het thema armoede. En die themalessen werden afgesloten met de inzamelingsactie. De kinderen verzamelden drie karren vol met etenswaren en een bolderkar vol spellen.

Voorzitter Harrie Timmerman is ontroerd door de actie: “Hier kan een aantal gezinnen weken van eten. Ik vind het geweldig, ik ben altijd ontroerd als mensen zich inzetten voor de Voedselbank. Zeker als het om kinderen gaat.” Ook de Rooms Katholieke Basisschool De Hoeksteen in Emmer-Compascuum deed mee aan de actie. Ook daar zamelden kinderen een grote hoeveelheid spellen en voedsel in.

In december houdt RTV Drenthe, samen met de andere regionale omroepen, een grootschalige inzamelingsactie voor de Voedselbank. Leerlingen van de Sint Theresia basisschool hebben al aangegeven om ook daaraan mee te gaan doen. RTV Drenthe hoopt dat ook andere scholen en stichtingen acties op touw zetten om voedsel in te zamelen voor de Voedselbank.

Kijk verder op het kanaal van RTV Drenthe

Credits
(1) Basisschoolleerlingen in actie voor de voedselbank – RTV Drenthe
(2) Video – RTV Drenthe
(3) Tekst – RTV Drenthe
(4) Stichting Jarige Job
(5) Voedselbank Zuidoost Drenthe