De vrachtwagen van de Voedselbank Spijkenisse e.o. in de hoofdrol bij TruckWash Rotterdam / 2019

ROTTERDAM – Chauffeur Arie Burgers van de Voedselbank Spijkenisse en Els Barendregt van reclamebureau Move On hebben onlangs een bezoek gebracht aan TruckWash Rotterdam. Daar worden namelijk maandelijks de vrachtwagen en bestelbus van de Voedselbank Spijkenisse e.o. GRATIS gereinigd. Een sponsoring in natura, waar de Voedselbank ontzettend blij mee is. Zeker ook gezien de verhoogde (HACCP) hygiëne-regels, waar zij zich aan moeten houden.

Bij TruckWash Rotterdam wordt dit allemaal prima geregeld, incl. het benodigde certificaat. Videograaf Roel van Deursen filmde het hele proces van aankomst tot en met het wegrijden, waarbij chauffeur Arie, maar ook een aantal mensen van TruckWash Rotterdam uitleg geven over het proces, het team, het hoe en waarom van het gebruikte osmose water, de koffiecorner tijdens het wachten, het bijzondere opleidingstraject voor alle medewerkers en niet te vergeten de slogan “Onze glimlach gaat de hele wereld over”. Deze glimlach wordt niet alleen veroorzaakt door de schone wagen, maar juist ook door de manier waarop klanten worden behandeld en de glimlach bij de medewerkers, die veel mogelijkheden krijgen om zich te ontwikkelen.

Bij TruckWash kun je niet alleen terecht voor het wassen van een vrachtwagen of bestelbus, maar ook voor het reinigen van een bedrijfswagen, trailer, caravan, camper of personenauto. Voordat een voertuig de wasstraat in gaat, wordt deze uitgebreid ouderwets met de hand voorbewerkt en gewassen met professionele reinigingsmiddelen. Hierna wordt de wagen gewassen door de moderne borstelmachine en voorzien van een waslaag, ter bescherming van de lak. Een nabehandeling met speciaal behandeld osmose water zorgt er voor dat alle voertuigen weer streeploos de weg op rijden.

De Voedselbank Spijkenisse e.o. hoopt dat ook andere bedrijven dit soort sponsoring in natura zullen gaan oppakken, zodat er nog meer noodzakelijke kosten uit de begroting kunnen worden geschrapt. Ook zijn zij nog op zoek naar chauffeurs voor op de vrachtwagen (vrijwilligers). De Voedselbank Spijkenisse e.o. is vrijgesteld van code 095 en geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website www.voedselbankspijkenisse.nl.

Kijk verder op het kanaal van Roel van Deursen

Credits
(1) De vrachtwagen van de Voedselbank Spijkenisse e.o. in de hoofdrol bij TruckWash Rotterdam / 2019 – Roel van Deursen
(2) Video – Roel van Deursen
(3) Tekst – Roel van Deursen
(4) Voedselbank Spijkenisse
(5) Facebook pagina Voedselbank Spijkenisse