Distinguished Gentleman’s Ride 2015 in Wageningen

WAGENINGEN – Op 27 september stond de motor centraal op het Salverdaplein. Bij Café Daniëls werd voor de derde keer de Distinguished Gentleman’s Ride afdeling Wageningen gehouden, een motorspektakel. Het evenement is ontstaan in Australië. Nu wordt het in meer dan tweehonderd steden over de hele wereld gehouden. De opzet is om geld in te zamelen voor het onderzoek van prostaatkanker.

Ook aan een lokaal goed doel werd gedacht. Dat is de Voedselbank Neder-Veluwe e.o. Er werd in drie categorieën gereden. Er traden vier bands op op het Salverdaplein en er was een braderie. Ook aan de jeugd was gedacht. Van speelbus en schminken tot speelkussen en nog veel meer was er mogelijk. Om 10u kwamen de motoren naar het Salverdaplein in een soort openluchttentoonstelling.

Om 12u gaf wethouder Uitdehaag het startschot en ging het motorgezelschap onder leiding van verkeersregelaars zestig kilometer rondtoeren in een rustig tempo. Een tussenstop was bij kasteel Hoekelum in Bennekom. De route is zorgvuldig uitgezet om verkeersproblemen uit te sluiten. De rit draait om het feit, dat men gezien wordt. Vandaar het kledingvoorschrift: zie eruit als een lady of gentleman.

Kijk verder op het kanaal van Stra Malander

Credits
(1) Distinguished Gentleman’s Ride 2015 in Wageningen – Stra Malander
(2)
Video – Stra Malander

(3) Video – Stra Malander
(4) Voedselbank Neder-Veluwe