Feyenoord-supporters stellen hun seizoenskaart beschikbaar voor minderbedeelden

ROTTERDAM – Honderden Feyenoordsupporters stellen hun seizoenskaart beschikbaar voor de wedstrijd Feyenoord – SC Heerenveen op zaterdag 18 januari. Dat doen ze speciaal voor mensen die zelf geen kaartje kunnen betalen.Sander Kolsloot is de initiatiefnemer van de actie genaamd: “Geef Feyenoord”. Hij is seizoenskaarthouder op vak V in De Kuip.” Ik kwam op het idee toen ik op de fiets zat naar de kapper, de dag na Sinterklaas. Ineens ontstond er een beeld in mijn hoofd van iemand die een heel donkere kerst had. Toen dacht ik: die kan ik wel opvrolijken! Toen bedacht ik: ik heb een seizoenskaart en die kan ik beschikbaar stellen. Toen ben ik mijn vrienden gaan appen die bij mij op het vak zitten, zo van: doen jullie mee? Binnen de kortste keren had ik acht mensen die met me mee wilden doen. Daarmee ben ik naar Feyenoord gegaan. Toen ging het balletje rollen.

Feyenoord-Heerenveen
Inmiddels hebben meer dan driehonderd Feyenoordsupporters hun seizoenskaart beschikbaar gesteld. Seizoenkaarthouders kunnen nog tot en met donderdag 26 december hun kaart beschikbaar stellen voor de wedstrijd Feyenoord-Heerenveen op 18 januari 2020. Dat kunnen ze doen door een formulier in te vullen op de website van Feyenoord. Daarmee bieden ze hun plek aan voor iemand die dat net iets beter kan gebruiken dan zij op dat moment, legt Sander uit.Feyenoord zelf stelt, samen met hoofdsponsor Droomparken, ook vijfhonderd kaarten beschikbaar voor vrijwilligers van Humanitas, de Voedselbank en het Leger des Heils.

Bekijk hier het item met Kolsloot: ‘Geef Feyenoord’ | Door kameraden, voor kameraden

Kijk verder op het kanaal van Rijnmond

Credits
(1) Feyenoord-supporters stellen hun seizoenskaart beschikbaar voor minderbedeelden – Rijnmond
(2) Video – Rijnmond
(3) Tekst – Rijnmond
(4) Voedselbank Rotterdam