Fluvius – Goede doelen en De Voedselbanken: Energie voor wie honger heeft!

BELGIË – Fluvius en De Voedselbanken kiezen voor een sterke samenwerking. Fluvius-teams knappen vrijwillig lokale afdelingen op, delen voedselbonnen uit of verhuizen kantoormeubilair.

Vorig jaar kregen maar liefst 70 000 mensen in Vlaanderen hulp van de Voedselbanken. Bij Fluvius zetten we graag mee onze schouders onder dat mooie project!

Via een netwerk van verenigingen en vrijwilligers delen De Voedselbanken gratis voedseloverschotten uit aan mensen die het moeilijk hebben. Meer dan 5000 vrijwilligers bieden onmisbare hulp aan een alsmaar grotere groep kansarmen. Bij Fluvius willen we ons steentje bijdragen.

Op 11 mei 2019 zetten Fluvius en De Voedselbanken hun handtekening onder een officiële samenwerkingsovereenkomst. Plaats van afspraak is ‘De Welzijnsschakel’ in Boom, een lokale vereniging van De Voedselbanken. Terwijl beneden kort het plechtige gedeelte van de dag plaatsvindt, knapt een Fluvius-klusteam de bovenverdieping van het oude herenhuis op.

Fluvius-CEO Frank Vanbrabant reageert trots: “Als netbedrijf wil Fluvius onze samenleving duurzaam verbinden. Dat sociale engagement en die maatschappelijke rol delen we met De Voedselbanken. Ik vind het fijn dat onze medewerkers meer willen doen dan enkel hun job. Het is knap wat hier gebeurt. Daarom ben ik blij dat we onze samenwerking nu officieel kunnen bezegelen, na een jaar proefdraaien in West-Vlaanderen.”

Met die test leerde Fluvius de mensen, de structuur en de werking achter De Voedselbanken kennen. Ondertussen zijn we samen actief in alle Vlaamse provincies. Met mooie resultaten:…………

Lees verder op de website van fluvius.be/nl/
Kijk verder op het kanaal van Fluvius

Credits
(1) Fluvius – Goede doelen en De Voedselbanken: Energie voor wie honger heeft! – Fluvius
(2) Video – Fluvius
(3) Tekst – Fluvius
(4) Belgische Federatie van Voedselbanken