Foodtruck ROC Mondriaan bakt pizza’s opbrengt Voedselbank Haaglanden

DEN HAAG – Een mooi voorbeeld van innovatie bij ROC Mondriaan: de Food Truck waarbij studenten zelf hebben bedacht om een inzamelactie voor De Voedselbank te organiseren.

​De Foodtruck wordt op vrijdag 22 maart ingezet om geld in te zamelen voor de Voedselbank. “Eerstejaars studenten van de opleiding Zelfstandig werkend kok niveau 3 hebben dit helemaal zelf voor elkaar gebokst”, vertelt Vincent Dullaart (docent praktijk koken en vak theorie) met enige trots. “Die dag gaan ze op de Grote Markt in Den Haag pizza’s bakken en verkopen onder het motto: ‘Elke punt telt’. De opbrengst gaat helemaal naar het goede doel.”

De Food Truck: een innovatieve keuken op wielen

De vette patatkar krijgt steeds vaker concurrentie van de Food Truck. De smakelijke en bijzondere gerechten uit deze keuken op wielen zijn een ware beleving.

Bij de School voor Horeca en Toerisme van ROC Mondriaan wordt de Food Truck dan ook gezien als een nieuw en blijvend platform binnen de horeca.

Studenten gaan de Food Truck inzetten tijdens verschillende opdrachten, bijeenkomsten, festivals in de stad en bijvoorbeeld tijdens open dagen.

Door ondersteuning vanuit het innovatieproject kon er een op te knappen Food Truck worden aangeschaft. De studenten van het practoraat Food, Innovation and Concepts zullen hun ”rijdende practoraat” hebben en onderzoek kunnen doen, experimenteren met concepten en aandacht kunnen trekken op verschillende plaatsen.

Lees verder op de website van rocmondriaan.nl
Kijk verder op het kanaal van Innovatie ROC Mondriaan

Credits
(1) Foodtruck ROC Mondriaan bakt pizza’s opbrengt Voedselbank Haaglanden – Innovatie ROC Mondriaan
(2) Video – Innovatie ROC Mondriaan
(3) Tekst – Innovatie ROC Mondriaan
(4) Voedselbank Haaglanden