Forse toename cliënten Voedselbanken Drenthe

ASSEN – Er is een forse toename van het aantal cliënten dat zich meldt bij voedselbanken in Drenthe. Dit blijkt uit een belronde langs Drentse voedselbanken.

Bij de voedselbank in Assen is deze toename ook te merken. Ten opzichte van vorig jaar zijn daar nu twee keer zoveel gezinnen aangemeld. Ruim 700 mensen komen daar wekelijks voor een voedselpakket en wekelijks melden zich nog acht tot negen gezinnen zich aan.

Oorzaak van de toename zijn de gevolgen van de economische crisis die in Drenthe te merken is. Vandaag blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek dat Drenten het hardst van allemaal getroffen worden door de crisis.

“Het gaat tot nu toe nog goed met de hoeveelheid voedsel die we krijgen, maar door deze flinke toename maken we ons wel zorgen voor de toekomst. Het blijft hard nodig dat bedrijven en particulieren voedsel blijven brengen,” vertelt Dennis Boon van de voedselbank in Assen.

Ook andere gemeenten hebben een stijging van het aantal cliënten. “Tot nu toe redden wij ons prima vanwege goede acties, maar het einde is nog lang niet in zicht,” aldus een woordvoerder van de gemeente Noordenveld.

Dit jaar is er een Nationale Vereniging voor Voedselbanken in het leven geroepen. Deze landelijke organisatie gaat langs grote bedrijven om deze te stimuleren om voedsel te doneren aan de voedselbanken.

Kijk verder op het kanaal van RTV Drenthe

Credits
(1) Forse toename cliënten Voedselbanken Drenthe – RTV Drenthe
(2) Video – RTV Drenthe
(3) Tekst – RTV Drenthe
(4) Voedselbank Hart van Drenthe en Voedselbank Zuidoost Drenthe en Voedselbank Zuidwest-Drenthe en Voedselbank Noordenveld