Garage zamelt spullen in voor de Voedselbank

GASSELTE – Overal in de provincie worden acties op touw gezet voor de voedselbank. Scholen, verenigingen en politici doen mee. Maar ook veel plaatselijke ondernemers dragen hun steentje bij.

Bruine bonen

Klanten van garage Doorten in Gasselte krijgen een blik bruine bonen als ze hun gerepareerde auto komen halen. Ze mogen het blik meenemen naar huis, maar ze kunnen ook kiezen om het conservenblik achter te laten in de garage. Daar is een speciale hoek ingericht voor de voedselbank.

Positieve reacties
De garage krijgt veel positieve reacties: “Er is nog geen klant geweest die het blik meenam naar huis. Iedereen laat dus wat achter. Zelfs mensen van buitenaf komen hierheen om iets voor de voedselbank te brengen. De levensmiddelen gaan volgende week naar RTV Drenthe,” aldus Gerwen Doorten van de garage.

Winterbork
Ook de ondernemersvereniging in Westerbork heeft niet stilgezeten. De ondernemers zamelden voor negenhonderd euro producten in. Zaterdag en zondag is er Winterbork in het dorp. Ook de opbrengst van de bingo die dan gehouden wordt, gaat naar de voedselbank.

Tussenstand
Op dit moment staan er 564 kratten levensmiddelen bij RTV Drenthe. Daarmee staat de teller op ruim tienduizend ingezamelde producten.
De actie Samen voor de Voedselbank loopt nog tot en met vrijdag 19 december.

Kijk verder op het kanaal van RTV Drenthe

Credits
(1) Garage zamelt spullen in voor de Voedselbank – RTV Drenthe
(2) Video – RTV Drenthe
(3) Tekst – RTV Drenthe