GeenGeld?! Aflevering 1 – De Gemeente

ARNHEM – Arnhem scoort al jaren hoog op alle armoedelijstjes. Het doel van GeenGeld?! is om schulden bespreekbaar te maken én te laten zien waar je terecht kunt als je er zelf niet meer uitkomt met je financiën.

Mabel Elzinga, de maker van het programma, gaat in deze 8-delige TV-serie langs alle belangrijke Arnhemse instanties die steun bieden aan Arnhemmers met geldproblemen. Denk aan Rijnstad, Gemeente Arnhem, Voedselbank Arnhem.

Er zijn in Arnhem ook meerdere particuliere initiatieven die de Arnhemse bewoners hulp bieden. Ook daar klopt Mabel aan.

Maar het blijft niet bij instanties alleen. Mabel gaat in elke aflevering in gesprek met inwoners die zelf in de schulden zitten of zaten. Zo spreekt ze in deze aflevering Marc Mulder, die nu schuldhulpverlener bij Vroeg Eropaf is en zelf jarenlang kampte met een torenhoge schuld.

Mabel spreekt in de deze aflevering ook met een Arnhemmer die net te horen heeft gekregen dat hij de schuldhulpverlening in mag. “Zoek zo snel mogelijk hulp”, laat hij duidelijk weten. “Het ‘gaten vullen met gaten’ levert namelijk een hoop stress op. Het legt je lam.”

Kijk verder op het kanaal van RTV Arnhem

Credits
(1) GeenGeld?! Aflevering 1 – De Gemeente – RTV Arnhem
(2) Video – RTV Arnhem
(3) Tekst – RTV Arnhem
(4) Voedselbank Arnhem  Vind hier adressen van Voedselbanken in Nederland