GeenGeld?! Aflevering 2 – Voedsel

ARNHEM – Arnhem scoort al jaren hoog op alle armoedelijstjes. Het doel van GeenGeld?! is om schulden bespreekbaar te maken én te laten zien waar je terecht kunt als je er zelf niet meer uitkomt met je financiën.

Mabel Elzinga, de maker van het programma, gaat in deze 8 delige TV-serie langs alle belangrijke Arnhemse instanties die steun bieden aan Arnhemmers met geldproblemen. Denk aan Rijnstad, Gemeente Arnhem, Voedselbank Arnhem. Er zijn in Arnhem ook meerdere particuliere initiatieven die de Arnhemse bewoners hulp bieden. Ook daar klopt Mabel aan.

Deze keer kijkt presentatrice Mabel Elzinga naar iets wat we allemaal belangrijk vinden: eten.

Iedereen heeft goed voedsel nodig, maar wat als je een probleem met schulden hebt? Mabel laat ons zien waar in Arnhem je dan terecht kunt.

Zo kunnen sommige inwoners van de stad voedsel krijgen bij Voedselbank Arnhem. Hoe werkt dat en wie komen daar? Mabel laat ons dat zien. Ook heeft zij gesproken met Arnhemmers die er gebruik van maken. Deze verhalen hoor je ook in deze aflevering van GeenGeld?!.

Niet alleen bij de Voedselbank kun je terecht voor gezond eten. Wie wil besparen, kan bijvoorbeeld ook gebruik maken van de goedkopere groente van De Blauwe Tomaat. Maar ook in de gewone supermarkt is het makkelijker dan je denkt om geld te besparen… Ook voor wie geen probleem met schulden heeft!

Kijk verder op het kanaal van RTV Arnhem

Credits
(1) GeenGeld?! Aflevering 2 – Voedsel – RTV Arnhem
(2) Video – RTV Arnhem
(3) Tekst – RTV Arnhem
(4) Voedselbank Arnhem  Vind hier adressen van Voedselbanken in Nederland