GeenGeld?! Aflevering 3 – Kleding

ARNHEM – Arnhem scoort al jaren hoog op alle armoedelijstjes. Het doel van GeenGeld?! is om schulden bespreekbaar te maken én te laten zien waar je terecht kunt als je er zelf niet meer uitkomt met je financiën.

Mabel Elzinga, de maker van het programma, gaat in deze 8-delige TV-serie langs alle belangrijke Arnhemse instanties die steun bieden aan Arnhemmers met geldproblemen. Denk aan Rijnstad, Gemeente Arnhem, Voedselbank Arnhem. Er zijn in Arnhem ook meerdere particuliere initiatieven die de Arnhemse bewoners hulp bieden. Ook daar klopt Mabel aan.

In deze derde aflevering van GeenGeld gaat Mabel op zoek naar kleding. Dat maakt de man of de vrouw, zeggen ze wel eens. Daarom is het niet verwonderlijk dat we daar graag geld aan uitgeven.

Maar wat als je dat geld niet hebt? Mabel laat ons verschillende plekken in Arnhem zien waar je goedkoop aan kleding kunt komen. Hoe komen deze instellingen aan al die kledingstukken? Hoe verwerken ze die allemaal? En hoe wassen ze al die kleren? Of doen ze dat helemaal niet?

En slijt kleding tegenwoordig sneller dan vroeger? Daar lijkt het wel op, laat iemand van de kringloopwinkel weten. Maar geen nood: soms vind je daar mooie kleren die nog helemaal nooit zijn gedragen…

Kijk verder op het kanaal van RTV Arnhem

Credits
(1) GeenGeld?! Aflevering 3 – Kleding – RTV Arnhem
(2) Video – RTV Arnhem
(3) Tekst – RTV Arnhem
(4) Voedselbank Arnhem  Vind hier adressen van Voedselbanken in Nederland