GeenGeld?! Aflevering 4 – Wonen

ARNHEM – Arnhem scoort al jaren hoog op alle armoedelijstjes. Het doel van GeenGeld?! is om schulden bespreekbaar te maken én te laten zien waar je terecht kunt als je er zelf niet meer uitkomt met je financiën.

Mabel Elzinga, de maker van het programma, gaat in deze 8-delige TV-serie langs alle belangrijke Arnhemse instanties die steun bieden aan Arnhemmers met geldproblemen. Denk aan Rijnstad, Gemeente Arnhem, Voedselbank Arnhem. Er zijn in Arnhem ook meerdere particuliere initiatieven die de Arnhemse bewoners hulp bieden. Ook daar klopt Mabel aan.

In deze vierde aflevering van GeenGeld?! gaat Mabel in op wonen. Arnhemmers geven een groot deel van hun inkomen uit aan hun woonlasten. En heb je eenmaal een woning, hoe richt je dat in met een kleine beurs?

Om daar meer over te weten te komen, bezoekt Mabel de kringloopwinkel van 2Switch aan de Westervoortsedijk. Daar gebeurt véél meer dan alleen maar de verkoop van tweedehands spullen.

Maar dan woon je eenmaal ergens, maar dan gaat het mis. Wat als je huurhuis vol bijvoorbeeld vocht en schimmel zit? Of je betaalt te veel huur? Mabel gaat naar het Huurdershuis in het Bruishuis. Hoe helpen die huurders met klachten over hun huisbaas? Ook spreekt ze een huurster die overhoop ligt met haar huisbaas.

En hoe kun je zelf besparen op wonen? Een professioneel interieurstyliste geeft handige tips. “Met een kleine ingreep kun je vaak al een verrassend resultaat halen.”

Kijk verder op het kanaal van RTV Arnhem

Credits
(1) GeenGeld?! Aflevering 4 – Wonen – RTV Arnhem
(2) Video – RTV Arnhem
(3) Tekst – RTV Arnhem
(4) Voedselbank Arnhem  Vind hier adressen van Voedselbanken in Nederland