Het Bijna Waste Geweest Feest 2

ROTTERDAM – Wie organiseert dit feestje?
Het Bijna Waste Geweest Feest 2 is een initiatief van Kromkommer en Rechtstreex. Deze organisaties hebben twee dingen gemeen: ze zijn gek op de gekste (lokale) groente en fruit en dragen de boeren en telers een warm hart toe. Een gouden combinatie voor een no waste feestje!

Kromkommer zet zich in voor minder verspilling met projecten door de hele voedselketen. Van boer tot bord zetten ze zich in om gekke groente weer op de kaart te zetten. Dat doen ze samen met de Krommunity: een netwerk van telers, groothandels, producenten, retail en consumenten (fans!). Het resultaat hiervan is een toffe lijn van Gekke Groente Soepen en ludieke campagnes.
www.kromkommer.com

Rechtstreex wil dat jij weer weet wat je eet en dat de boer een goede prijs krijgt voor zijn producten. Dit doen ze door boeren en consumenten met elkaar te verbinden in een korte en transparante voedselketen. Zonder inmenging van supermarkt of tussenhandelaren. Hoe? Jij bestelt online je boodschappen direct bij de boer en haalt ze op bij een wijkpunt in Rotterdam, Utrecht of Eindhoven. Rechtstreex is tevens één van de oprichters van de Fenix Food Factory met een eigen lokale groente- en streekproductenwinkel.
www.rechtstreex.nl

5-10% van al het groente en fruit in Nederland wordt verspild vanwege hun looks of simpelweg omdat er te veel van is. De schuren liggen vol met groente en de Nederlandse fruitbomen zijn klaar om leeggeplukt te worden. Maar dat heerlijke eten belandt niet allemaal op ons bord. De hoogste tijd dus voor actie. Ons doel: 10.000 kilo groente en fruit redden van de verspilling in 1 dag. 5.000 kilo is al gered, voor de tweede helft hebben we jouw hulp hard nodig!

Waar was het feestje?
Het Bijna Waste Geweest Feest 2 vindt plaats in de Fenix Food Factory in Rotterdam en in de Vechtclub XL in Utrecht. Wij organiseren een knallend feest in twee steden! Tijdens de dag stallen we bergen groente en fruit uit en vertellen telers en boeren over hun producten. Jij vult je tas (of tassen!), onder het genot van een hapje of drankje en gezellige muziek. Nog iets nodig voor bij je geredde groentemaaltje? Dat shop je bij de kraampjes. Natuurlijk zorgen we ervoor dat de kids zich ook kunnen vermaken.

Restanten van deze dag zijn o.a. gegaan naar Voedselbank Rotterdam

Kijk verder op het kanaal van VoedselbankTV

Credits
(1) Het Bijna Waste Geweest Feest 2 – VoedselbankTV
(2) Video – VoedselbankTV
(3) Tekst – kromkommer.com
(4) Voedselbank Rotterdam