JUMBO filiaalmanagers helpen bij Voedselbank NieuwegeinMartin Reijmerink

NIEUWEGEIN – Op donderdag 7 april j.l. hebben drie JUMBO filiaalmanagers uit Nieuwegein een dag lang als vrijwilliger meegewerkt op de Voedselbank Nieuwegein aan de Montageweg 1A. Regelmatig houdt de Voedselbank op vrijdag een supermarkt actie in een van de drie Jumbo’s, namelijk Jumbo Walnootgaarde, Jumbo Makado Centrum en de Jumbo op Cityplaza, als ook in andere supermarkten.

Filiaalmanagers S. van Drogenbroek, M. van Harskamp en J. Van den Bergh wilden graag een dag lang als vrijwilliger de handen uit de mouwen steken op de Voedselbank om te ervaren wat het werk nu inhoud. Als extraatje zijn de voedselpakketten van deze week voorzien van een JUMBO waardebon.

“Als familiebedrijf en toonaangevende food retailer staat Jumbo midden in de samenleving. Jumbo voelt zich verantwoordelijk voor de wereld om haar heen, voor deze en volgende generaties. Alleen samen kan de wereld écht verbeterd worden”, aldus JUMBO. De drie lokale managers uit Nieuwegein hechten er belang aan dat de-ze tekst niet alleen maar bij mooie woorden blijft, maar willen laten zien, door de handen uit de mouwen te steken, dat zij het werk van de Voedselbank ook werkelijk een goed hart toedragen.

De Voedselbank in Nieuwegein en IJsselstein verstrekt wekelijks ruim 90 voedselpakketten. De supermarktacties leveren een belang-rijke hoeveelheid producten op waarmee de pakketten o.a. kunnen worden gevuld. Naast de supermarktacties zijn er nog vele leveranciers van producten uit het Nieuwegeinse en IJsselsteinse bedrijfs-leven die het werk van de Voedselbank mogelijk maken door het doneren van voedsel.

Onze videograaf Jos van Vogelpoel was ter plekke om een impressie te maken en de managers de nodige vragen te stellen.

Kijk verder op het kanaal van Martin Reijmerink

Credits
(1) JUMBO filiaalmanagers vrijwilliger bij de Voedselbank Nieuwegein
(2) Video – Jos van Vogelpoel
(3) Tekst – Jos van Vogelpoel
(4) Voedselbank Nieuwegein