Kroonenberg Groep en Voedselbank Amsterdam slaan handen ineen om voedselverspilling tegen te gaan.

AMSTERDAM – Voedselbank Amsterdam ontving op 14 februari de sleutels van twee gloednieuwe busjes voor onze voedselbrigade uit handen van de heer Bamberger, CEO van de Kroonenberg Groep. Dankzij deze donatie kunnen wij de komende drie jaar elke dag bij Amsterdamse supermarkten verse producten ophalen

Voedselbank Amsterdam voorziet wekelijks 1.300 gezinnen (ruim 3.600 monden) van een voedselpakket vanuit 14 uitgiftepunten door de gehele stad. Het voedsel voor de pakketten wordt aangeboden door onder andere producenten, supermarktketens, groothandels en distributiecentra. Aan het vele lang houdbare voedsel zou de Voedselbank graag meer verse producten toevoegen. Maar dit kan uitsluitend goed en verantwoord gebeuren in gekoeld vervoer, waarmee dagelijks langs supermarkten gereden wordt om daar versproducten op te halen die niet meer worden verkocht, omdat ze de THT datum naderen.

Om dit vervoer mogelijk te maken heeft Kroonenberg Groep voor de Voedselbank een leaseovereenkomst gesloten voor 2 gekoelde bussen, die dagelijks door Amsterdam zullen gaan rijden. De overeenkomst is vooralsnog voor 3 jaar aangegaan. Lesley Bamberger (CEO) – vindt dat de samenwerking met Voedselbank Amsterdam voor de hand ligt: “Wij hechten er waarde aan een bijdrage te leveren aan goede initiatieven in de stad waarmee voor veel mensen een beetje verschil kan worden gemaakt. Dat wij er op deze manier voor kunnen zorgen dat mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank nu nog gezonder kunnen eten, vinden wij heel belangrijk. En zo helpen we ook om voedselverspilling tegen te gaan.

’’ Voedselbank Amsterdam is bijzonder verheugd met de steun van Kroonenberg Groep, omdat daarmee de continuïteit van de Voedselbrigade voor de komende drie jaar gegarandeerd is.

De Voedselbrigade is de organisatie binnen de Voedselbank die verantwoordelijk is voor het ophalen van koel/vers voedsel bij bedrijven die de Voedselbank steunen. De Voedselbrigade wordt door steun van Kroonenberg Groep nu een dagelijkse schakel in het voorkomen van verspilling enerzijds en het bijstaan van armoedebestrijding anderzijds.

Vanaf nu kunnen met de nieuwe voertuigen jaarlijks ca. 180.000 consumenteneenheden aan vers en gezond voedsel bij Amsterdamse supermarkten worden opgehaald en gegarandeerd gekoeld en veilig vervoerd worden naar het Voedselbank distributiecentrum in de Houthavens. Deze producten zouden anders weggegooid worden.

Met dank aan Stacey Gray voor de mooie reportage over de Voedselbrigade.

Kijk verder op het kanaal van StaceyGrayTV

Credits
(1) Kroonenberg Groep en Voedselbank Amsterdam slaan handen ineen om voedselverspilling tegen te gaan. – StaceyGrayTV
(2) Video – StaceyGrayTV
(3) Tekst – Voedselbank Amsterdam
(4) Voedselbank Amsterdam