Leven van de Voedselbank: Dag 4

ASSEN – Wat ben ik toch blij met de winkeliers in Assen die moeite doen om alle kinderen een leuk sinterklaasfeest te geven.

Op veel plaatsen kon je gratis je schoentje zetten of met een paar Zwarte Pieten ravotten. Mijn zoon Jildert vond het allemaal prachtig. Pa en ma hebben even geen cent te besteden, maar ik weet bijna zeker dat onze zoon daar weinig van merkt.

De Voedselbank in Assen speelt ook een beetje voor Sinterklaas. In de ruimte waar mensen hun Voedselpakket ophalen staan tientallen grote dozen ingepakt in sinterklaaspapier. In de pakketten zit allerlei lekkers en speelgoed.

Bij hoge uitzondering mag ik vanavond een kijkje nemen bij de Voedselbank als de mensen hun pakketten komen ophalen. Wat me opvalt is dat de gebruikers van de Voedselbank een doorsnee zijn van de maatschappij: dik, dun, jong, oud. Aan de buitenkant zie je niet dat de mensen arm zijn.

In huis blijft alles hetzelfde. Het eten voor de rest van de week is in huis. Geld hoeven we niet meer uit te geven. We redden het met 3,22 euro per dag door het pakket van de Voedselbank.

Shampoo, deodorant, kleren, wasmiddel en andere zaken zaten niet in ons pakket. En gelukkig hoeven wij die spullen ook niet te kopen van ons beperkte budget. Hoever zouden we ook komen van de 4,06 euro die we nog hebben?

Kijk verder op het kanaal van RTV Drenthe

Credits
(1) Leven van de Voedselbank: Dag 4 – RTV Drenthe
(2) Video – RTV Drenthe
(3) Tekst – RTV Drenthe
(4) Voedselbank Hart van Drenthe en Voedselbank Zuidoost Drenthe en Voedselbank Zuidwest-Drenthe en Voedselbank Noordenveld