Moeder en zoon runnen samen mini-Voedselbank

NOORD-HOLLAND – Stichting Prachtvrouw zet zich al jaren in voor kwetsbare vrouwen die te kampen hebben met eenzaamheid of financiële tekortkomingen. Oprichter Habiba Bouanan en haar zoon Jalal Selmani werken deze ramadan wekelijks samen om voedselpakketten te maken.

Elke zaterdag staat Jalal in de Vomar aan de Cornelis Vermuydenstraat in Oost. Daar vraagt hij klanten van de supermarkt of ze een product uit de winkel kunnen meenemen. “Ik ben hier zelf opgegroeid en ken veel buurtbewoners, dus de meesten hoef ik niets meer uit te leggen over het project”, zegt hij. Jalal staat normaal één keer in de maand in de supermarkt, maar tijdens de ramadan vindt hij het extra belangrijk om mensen te helpen.  Niet zelden zijn de ervaringen in de supermarkt ook voor Jalal zelf een eye-opener: “Soms komen mensen naar mij toe en zeggen ze: ‘Jalal, ik heb het zelf moeilijk, maar hier heb je toch een zak brood.’ Echt iedereen is gul. Er zijn mensen die een groot hart hebben.”

Na het inzamelen van de boodschappen rijdt Jalal naar de stichting van zijn moeder Habiba aan het Dapperplein. De voedselpakketten zijn niet allemaal precies hetzelfde, maar toch lukt het moeder en zoon om van de gedoneerde boodschappen elke week zeventig pakketten te maken. “Ik moet zeggen dat dit helaas nog heel belangrijk is. Helaas, omdat Nederland zo’n welvarend land is”, zegt Habiba.

Ook buiten de ramadan organiseert de stichting veel activiteiten voor vrouwen, met als doel om hen in hun kracht te zetten. Zo organiseren ze sport- en taallessen en workshops over sparen en het internet. Ook kun je er terecht voor een knipbeurt die niet al te veel kost. “In de ramadan doen we net een beetje extra. Zo organiseren we elke week een gezonde iftar voor vrouwen die bijvoorbeeld eenzaam zijn of het financieel wat moeilijker hebben”, aldus Habiba.

Kijk verder op het kanaal van AT5

(1) Moeder en zoon runnen samen mini-Voedselbank – AT5
(2) Video – AT5
(3) Tekst – AT5
(4) Stichting Prachtvrouw