Nieuwe bus voor Voedselbank Dronten

DRONTEN – Voedselbank Dronten heeft een nieuwe bus. Deze werd gisteren gepresenteerd aan onder andere de bedrijven, die de exploitatie van de bus ondersteunen. „We gaan ervan uit dat we hiermee minimaal vooruit kunnen en dat we een stuk makkelijker spullen kunnen vervoeren”, vertelt bedrijfsleider Piet Vermeulen

„De oude bus was tweedehands, die begon op te raken”, vervolgt Vermeulen, „We hebben weer gekeken naar een tweedehands, maar het nadeel daarvan is dat je er weinig aan kunt aanpassen.”

Voorzitter Frits Rutgers voegt eraan toe dat een goed koelsysteem een vereiste was. „En we hebben wat aanpassingen gedaan, die passen bij de gemiddelde leeftijd van onze vrijwilligers”, vult Piet Vermeulen aan.

Rollerbaan
„Als we in het verleden vanuit het regionale distribtiecentrum van Voedselbanken Nederland in Meppel kwamen, waren we anderhalf uur bezig om alles uit te laden. Nu zit er een rollerbaan in en ben je met een half uurtje klaar.”

Behalve voor de ritten naar Meppel wordt de bus ook gebruikt om voedsel op te halen bij winkels en bedrijven in de gemeente Dronten: „Ook wordt er voedsel geruild met voedselbanken in de regio.” Verder wordt de bus ingezet om wekelijks voedselpakketten te brengen naar de uitdeelpunten in Biddinghuizen en Swifterbant.

Lees verder op de website van dedrontenaar.nl
Kijk verder op het kanaal van DeDrontenaar

Credits
(1) Nieuwe bus voor Voedselbank Dronten – DeDrontenaar
(2) Video – DeDrontenaar
(3) Tekst – DeDrontenaar
(4) Voedselbank Biddinghuizen Dronten Swifterbant