Sint Pannenkoek in wijkcentrum Wijchen Noord

WIJCHEN – wijkcentrum Wijchen Noord organiseert een evenement genaamd Sint pannenkoek. het houdt in dat je in het wijkcentrum gratis pannenkoeken kunt komen eten, mits je een product meebrengt voor de Voedselbank.

Wijkvereniging Wijchen-Noord viert haar 25 jarig bestaan met vele positieve, verbindende acties. Sint Pannenkoek voor de Wijchense Voedselbank is een initiatief van vrijwilligster Mireille Roelofs. Elkaar ontmoeten, verbinden en samen pannenkoeken eten voor een goed doel. Meerdere Wijchense Wijkvereningingen sloten zich aan bij het initiatief vanuit Noorderlicht. ‘Een echte pannenkoek, zoals in de strip, is niet zo heel lekker voor de pannenkoek en m’n haar. Dat is waarom ik een gehaakte pannenkoek op mijn hoofd heb’.

De van oorsprong Rotterdamse traditie van Sint Pannekoek op 29 november werd voor het eerst opgetekend in 1986 door Jan Kruis in ‘Jan, Jans en de kinderen’ en wordt inmiddels landelijk gevierd en is altijd gekoppeld aan een goed doel. In de keuken van het Noordelicht stond de teller om half acht vanavond op ongeveer 260 pannenkoeken.

In het wijkcentrum stonden tafels vol met houdbare producten voor de voedselbank. Er is gesmikkeld, er was gezelligheid en er kwamen veel enthousiaste berichten binnen vanuit de andere deelnemende wijkverenigingen. Voor alle Wijchenaren en in het bijzonder de mensen afhankelijk van de voedselbank was het ‘een vrolijk en gezegend Sint Pannenkoek’.

Kijk verder op het kanaal van Wijchense Omroep TV

Credits
(1) Sint Pannenkoek in wijkcentrum Wijchen Noord – Wijchense Omroep TV
(2) Video – Wijchense Omroep TV
(3) Tekst – Wijchense Omroep TV

(4) Voedselbank Wijchen en Beuningen