Toentje gaat plat

GRONINGEN – Toentje, een groentetuin die bewerkt wordt door vrijwilligers en groente levert aan de Groningse Voedselbank, moet verkassen. Het speelveldje en de moestuintjes die ernaast liggen moeten ook weg. Project stadswerf, zoals de buurtbewoners het stuk groen ook wel noemen, werd twee jaar geleden aangelegd op een stuk braakliggende terrein langs de Paradijsvogelstraat.

De grond, zo’n drieduizend vierkante meter, was tijdelijk in bruikleen gesteld door woningcorporatie Nijestee. De buurt ging ervan uit dat het terrein vijf tot tien jaar beschikbaar was. Nijestee laat weten dat in het contract met Toentje was een tijdsduur van minimaal drie tot vijf jaar was afgesproken.

Nu het stuk grond weer aantrekkelijk is voor projectontwikkelaars heeft Nijestee, in overeenkomst met Toentje, het contract verkort. Volgend jaar moeten er koopwoningen op het terrein gebouwd worden. Dit kwam vooral hard aan bij de buurtbewoners, die niet alleen Toentje verloren zien gaan, maar ook hun moestuintjes, speelveldje en uitzicht.

Kijk verder op het kanaal van RTVOOG

Credits
(1) Toentje gaat plat – RTVOOG
(2) Video – RTVOOG
(3) Tekst – RTVOOG
(4) Voedselbank Stad Groningen