Uitgestelde Haring bij Vishandel de Klok in Voorhout

VOORHOUT – Vishandel de Klok uit Voorhout steunt Voedselbank Teylingen met uitgestelde Hollandse Nieuwe haring

Kijk voor andere vishandels die ook meedoen aan deze Uitgestelde Haring actie op: http://www.uitgesteldeharing.nl OP DIT MOMENT NIET ONLINE

VOORHOUT – Vanaf 12 juni heeft vishandel de Klok in Voorhout een niet eerder vertoonde actie voor de Voedselbank Teylingen. In navolging van de café’s in Napels waar je een caffè sospeso (een uitgestelde koffie) kan bestellen voor een minder vermogende klant die hier naar kan vragen, heeft vishandel de Klok vanaf 12 juni de mogelijkheid om een uitgestelde haring te bestellen voor iemand die gebruik moet maken van de voedselbank.

Tegoedbon voor een Hollandse Nieuwe Haring

Naast een Hollandse Nieuwe voor eigen consumptie kan de klant een extra uitgestelde haring bestellen voor iemand van de voedselbank. Vishandel de Klok heeft met de voedselbank afgesproken dat er onder hun cliënten de tegoedbonnen voor de uitgestelde haring zullen worden uitgedeeld. Daarnaast is de stand van de aantallen uitgestelde haring op een bord in de winkel aan de Herenstraat te volgen.

De eerste uitgestelde haringen zijn inmiddels al verkocht. Nadat vishandel de Klok over de plannen vertelde zijn er al enthousiaste klanten die meteen, zelfs al ruim voor de Hollandse Nieuwe, de uitgestelde haring hebben gekocht. De directeur van de voedselbank, Jan Schapink en de burgemeester van de gemeente Teylingen, Anne Lize v/d Stoel waren de eersten die de haringen hebben aangeschaft en de vaste klanten volgden.

Het mooie van deze actie is dat onze klanten op een hele simpele manier een kleine bijdrage kunnen doen en hierdoor dus een goed gevoel krijgen omdat ze iets tastbaars geven aan de mensen uit ons eigen Teylingen.

Het is dus een actie die we samen doen. Mijn klanten en ik. Vooral dat samen iets betekenen voor een andere groep mensen is een prettig gevoel, niet alleen bij mijn klanten maar ook bij ons.

Over Vishandel de Klok

Wim en Sandra Klok zijn tien jaar geleden begonnen met een viswinkel in het centrum van Voorhout. Vanaf dag 1 was het bij deze twee ondernemers meteen duidelijk dat ondernemen meer is dan voor jezelf werken. Duurzaamheid is één van de peilers van dit bedrijf, dit blijkt al uit de verschillende certificeringen (o.a. MSC en ASC) maar ook uit het winnen van de publieksprijs bij de verkiezing van meest duurzame ondernemer van de Bollenstreek. Daarnaast zet dit bedrijf zich al jarenlang in voor goede doelen zoals de Roparun en diverse andere initiatieven voor hun naasten. En nu dus ook voor de plaatselijke voedselbank.

Kijk voor andere vishandels die ook meedoen aan deze Uitgestelde Haring actie op:
http://www.uitgesteldeharing.nl OP DIT MOMENT NIET ONLINE

Dit bericht heeft als bron (via Nieuwsbank) http://www.nieuwsbank.nl/inp/2014/06/12/J001.htm

Kijk verder op het kanaal van Uitgestelde Haring

Credits
(1) Uitgestelde Haring bij Vishandel de Klok in Voorhout – VoedselbankTV
(2) Video – VoedselbankTV
(3) Tekst – Uitgestelde Haring
(4) Voedselbank Teylingen