Unilever actie voor gezinnen bij Voedselbank Rotterdam

ROTTERDAM – Unilever staat midden in de maatschappij en werkt op vele gebieden samen met anderen om deze duurzamer en gezonder te maken. Unilever en de Voedselbank werken al jaren samen om gezinnen – die van de Voedselbank afhankelijk zijn — te helpen.

Tijdens de Internationale ‘Family Day’ (15 mei jongstleden) werden medewerkers opgeroepen om families en gezinnen te steunen die het juist minder hebben. Daarom werd een speciale inzamelactie voor de Voedselbanken Rotterdam georganiseerd. Honderden medewerkers uit Rotterdam en Vlaardingen hebben thuis voorraadkasten en keukenlades doorgespit op zoek naar producten die zij zelf niet meer gebruikten. Deze producten werden in tassen verzameld en vervolgens ingeleverd op kantoor. Voedselbanken Rotterdam heeft inmiddels de gevulde tassen in ontvangst genomen en vele gezinnen blij kunnen maken.

Unilever doneert al vele jaren producten aan de Voedselbank, jaarlijks ongeveer 1 miljoen. Unilever heeft de samenwerking met de Voedselbank verder geformaliseerd door naast producten, ook faciliteiten en manuren beschikbaar te stellen om Voedselbanken Nederland, waar wenselijk, met haar kennis te ondersteunen. Daarnaast zorgen de medewerkers van Unilever Benelux aan de Nassaukade in Rotterdam er al drie jaar voor dat zo’n 5.500 gezinnen in Rotterdam, die gebruik maken van de Voedselbank, met kerst een kerstpakket krijgen.

Kijk verder op het kanaal van VoedselbankTV

Credits
(1) Unilever actie voor gezinnen bij Voedselbank Rotterdam – VoedselbankTV
(2) Video – VoedselbankTV
(3) Tekst – Unilever
(4) Voedselbank Rotterdam en Unilever Benelux