Verslaggever leeft week lang van de Voedselbank #vb14

ASSEN – Hoe is het om te moeten leven van de Voedselbank? RTV Drenthe verslaggever Jeroen Kelderman neemt deze week de proef op de som.

Kelderman had vanochtend een intakegesprek bij de Voedselbank. Iedereen die zich aanmeldt bij de Voedselbank moet kunnen aantonen recht te hebben op de voedselpakketten. Daarbij kijken medewerkers van de Voedselbank onder meer naar zaken als je hypotheek en loonstrookjes.

3,22 euro
Jeroen moet de komende week rondkomen van 3,22 euro per dag. Hij heeft geen voedselpakket meegenomen van de Voedselbank. Kelderman koopt de producten die in het pakket zitten zelf en probeert daar vervolgens met zijn vrouw en zoontje van rond te komen.

Voedselbankactie
De komende dagen kunt u Jeroen en zijn gezin via radio, tv en internet volgen. Volgende week staat RTV Drenthe twee weken lang in het teken van een Voedselbank actie.

Social media
Heeft u vragen over Jeroen zijn ervaringen? Op twitter houdt hij iedereen op de hoogte van zijn ervaringen.

RTV Drenthe
Samen voor de Voedselbank is de inzamelingsactie die RTV Drenthe houdt van maandag 8 t/m vrijdag 19 december.

Niet alleen RTV Drenthe zamelt in; alle provincies komen in beweging. Het is een landelijke actie van de regionale omroepen om zoveel mogelijk levensmiddelen in te zamelen.

Help mee!
Komt u met uw school, vereniging, vriendengroep of servicevereniging in actie voor de Voedselbank? Meld het via dit formulier of stuur een mail naar voedselbank@rtvdrenthe.nl en mogelijk komen wij bij u langs.

Kijk verder op het kanaal van RTV Drenthe

Credits
(1) Wat zit er in het Voedselbank pakket? | Voedselbankvlog #1 – RTV Drenthe
(2) Video – RTV Drenthe
(3) Tekst – RTV Drenthe
(4) Voedselbank Hart van Drenthe
en Voedselbank Zuidoost Drenthe en Voedselbank Zuidwest-Drenthe en Voedselbank Noordenveld