DORDRECHT – De Dordtse Voedselbank zoekt tien mensen met verstand van voedselveiligheid. Het is voor halve dagen, maar hele dagen kan uiteraard ook, zegt voorzitter Matthijs van Muijen. Omdat er door het coronavirus gewerkt wordt in shifts met kleinere groepen vrijwilligers zijn er extra teamleiders nodig. Een teamleider moet verstand hebben van voedselveiligheid, bijvoorbeeld om te beoordelen hoelang een product nog goed is.
Als voorbeeld toont Van Muijen een pak ingevroren gehakt. De houdbaarheidsdatum is 9 februari, maar omdat het ingevroren is, blijft het nog twee maanden goed. Dat moet je natuurlijk wel weten. Kennis over “de koude keten” en voedselveiligheid zit onder meer bij horecabedrijven. Omdat die nu gesloten zijn, hoopt de voedselbank dat uit die sector mensen zich melden als vrijwilliger. Aan voedsel en vrijwilligers is vooralsnog geen gebrek. Tot 1 juni beperkt de Dordtse Voedselbank wel de toegang. Er mogen maar twee mensen tegelijk naar binnen.
Kijk verder op het kanaal van Rijnmond
Credits
(1) Voedselbank Dordrecht zoekt mensen met voedselkennis – Rijnmond
(2) Video – Rijnmond
(3) Tekst – Rijnmond
(4) Voedselbank Dordrecht