Voedselbank Groningen opent nieuwe locatie

GRONINGEN – De nieuwe locatie van de Voedselbank Groningen is vandaag feestelijk geopend. Burgemeester Den Oudsten en Voedselbank voorzitter Ulfert Molenhuis openden de poorten van het nieuwe pand aan de Ulgersmaweg.

De Voedselbank zat vanaf 2008 gevestigd aan de Oosterhamrikkade, maar moest daar weg omdat op die plek nieuwbouw gerealiseerd wordt. Toch is de Voedselbank blij dat de locatie nog ‘in het centrum van de armoede zit’. Het nieuwe pand is onder andere gefinancierd door de gemeente Groningen, het Oranjefonds en een fonds uit de stad die onbekend wenst te blijven.

Het nieuwe pand is twee keer groter dan de vorige locatie. Er is onder andere een industriële koel- en vriescel, hierdoor kan het verworven voedsel nog langer goed blijven. De nieuwe locatie zal tevens gaan fungeren als een distributiecentrum voor andere Voedselbanken in de provincie Groningen.

De Voedselbank denkt in de toekomst meer gezinnen te moeten helpen. Ulfert Molenhuis vreest dat de BTW-stijging die kabinet Rutte III zal invoeren de armlastige Stadjers het hardst zullen raken. De Voedselbank heeft aangekondigd een tienpuntenplan te introduceren, dit plan moet iemand uit de armoede en weer terug in de maatschappij helpen. Zo fungeert de Voedselbank als re-integratiebemiddelaar en niet enkel als uitdeler van voedsel.

Kijk verder op het kanaal van TVOOG

Credits
(1) Voedselbank Groningen opent nieuwe locatie – TVOOG
(2) Video – TVOOG
(3) Tekst – TVOOG

(4) Voedselbank Stad Groningen