Voedselbank Noordenveld krijgt nieuwe diepvries

RODEN – Dolblij zijn ze er mee: met de nieuwe diepvrieskist. Vanmiddag kreeg de Voedselbank Noordenveld een nieuwe vriezer aangeboden door de Stichting Roder Boekenmarkt.

Waarom een nieuwe?
De voedselbank in Roden kan alle producten die in de vriezer moeten, zoals brood en groenten, niet meer aan. “We hebben te weinig capaciteit hier. We krijgen steeds meer vraag en aanbod en daarom zijn we dolgelukkig met deze nieuwe kist,” zegt Jo Schoormans van de voedselbank Noordenveld.

“Bovendien is deze kist ook zuiniger dan de anderen die we hebben, dat is ook een voordeel,” vervolgt Schoormans.

De Roder Boekenmarkt heeft in overleg met de voedselbank de diepvrieskist aangeschaft. “Wij zijn als stichting ook afhankelijk van vrijwilligers. Daarom willen we ook wat doen voor andere instanties die dat zijn. We dachten meteen aan de voedselbank, omdat zij erg goed werk doen,” zegt Alie Verkerk van de Roder Boekenmarkt.

De Roder Boekenmarkt wordt dit jaar op 27 en 28 december gehouden in de voormalige Meester de Vries-school in Nieuw-Roden.

Brandweer ook Samen voor de Voedselbank
Verslaggevers Frits en Margriet werden vanmorgen met gillende sirenes afgezet bij de supermarkt in Roden. De Brandweer Roden doneerde daar drie voedselpakketten voor de voedselbank.

32.000 producten
In het atrium van RTV Drenthe zijn woensdag ook weer duizenden producten binnen gekomen. De teller staat nu op 1880 kratten die samen goed zijn voor 32.000 producten.

Morgen zijn onze verslaggevers in Schoonebeek en Klazienaveen.

Kijk verder op het kanaal van RTV Drenthe

Credits
(1) Voedselbank Noordenveld krijgt nieuwe diepvries – RTV Drenthe
(2) Video – RTV Drenthe
(3) Tekst – RTV Drenthe
(4) Voedselbank Noordenveld-Leek