Voedselbank Stad Groningen verrast aanstormende brugklassers

GRONINGENAanstormende brugklassers uit kansarme gezinnen zijn woensdagmiddag in het zonnetje gezet. Bij de Voedselbank aan de Ulgersmaweg kregen ze een rugtas met inhoud. “Ik had niet verwacht dat er zoveel spullen in een tas passen.”

“Dit is één van de mooiste dagen in het jaar”, zegt Ulfert Molenhuis van de Voedselbank. “Het is geweldig om kinderen, die in de bloei van hun leven staan, zo blij te zien.” Na de zomervakantie gaan de 39 kinderen die woensdagmiddag te gast zijn naar de grote school. Hun ouders hebben alleen geen geld om schoolspulletjes te kopen. “De Riki-stichting uit Ouderkerk van de Amstel heeft het opnieuw mogelijk gemaakt dat kinderen wiens ouders cliënt zijn bij de Voedselbank, niet met een achterstand, maar juist met een voorsprong naar de middelbare school kunnen. Vandaag overhandigen wij samen met het Rode Kruis Groningen de spulletjes aan de kinderen.”

In de rugtas die uitgereikt wordt zitten allemaal handige en praktische spullen. “Gum, potloden, schriftjes, een rekenmachine en … wow! Een tablet!” Zegt één van de kinderen enthousiast. Maar het is niet de enige verrassing. Als iedereen een tas overhandigt heeft gekregen wordt aan de kinderen gevraagd naar buiten te gaan. Daar wordt een roldeur omhoog getrokken, en staan in een hal veertig blinkende fietsen te wachten op hun eigenaren. “Ik ben echt super blij met mijn fiets. Hij heeft versnellingen, een slot en zelfs een leuke bel!” Molenhuis kijkt het allemaal met een glimlach aan. “Toch had ik hier liever niet gestaan. Als je verhalen hoort dat er hier ouders tussen lopen die van zestig euro in de week rond moeten komen, dan zeg ik dat we een structureel probleem hebben in dit land, waar heel snel iets aan moet gebeuren.”

Kijk verder op het kanaal van RTVOOG

Credits
(1) Voedselbank verrast aanstormende brugklassers – RTVOOG
(2) Video – RTVOOG
(3) Tekst – RTVOOG
(4) Voedselbank Stad groningen