Voedselbank Utrecht Koelwagen Campagne

UTRECHT – Stichting MoHuKa is voor het vervoer van goederen naar de Voedselbanken in Utrecht druk bezig met de zoektocht naar een nieuw vervoersmiddel. We kunnen onze huidige bus vanaf 1 Mei 2015 niet meer gebruiken door een aanscherping van de milieuregels in de Domstad. Zonder uw steun kunnen wij dit belangrijke werk niet voortzetten!

Het probleem:
De gemeente wil oude, vervuilende busjes en auto’s weren uit de binnenstad. Dieselvoertuigen van voor 2001 mogen het centrum niet meer in. Stichting MoHuKa moet het voor de Voedselbanken nu doen met een busje dat reeds 22 jaar oud is. Ondanks dat de gemeente Utrecht aangeeft mee te werken, komt er geen concrete oplossing voor het probleem dat gecreëerd word bij de Voedselbanken in Utrecht.

De Consequenties:
Bij het wegvallen van de voorziening kunnen het aanbod en distributie van de levens)middelen niet goed verzorgd worden. Dit heeft tot gevolg dat er minder mensen gebruik kunnen maken van de voorzieningen van de voedselbank en een acceptabel voedselpakket kunnen ontvangen.

Wat hebben we nodig:
We zijn op zoek naar een koelwagen van een redelijk formaat met een bouwjaar na 1 Januari 2006. De koelwagen mag ook niet te groot zijn, gezien de nauwe straten in het centrum van de binnenstad. Ook krijgen we steeds meer voedsel aangebonden wat gekoeld vervoerd moet worden.

Een dergelijke tweedehands koelwagen in een goede staat kost €19.500 (het doelbedrag). Als wij echter meer donaties op kunnen halen, kunnen wij een nog betere bus aanschaffen (zuiniger, met laadklep, etc.) en wellicht ook nog een periode in het onderhoud en de brandstof van de wagen voorzien.

De koelwagen wordt voornamelijk gebruikt voor het afhalen van goederen van gulle donateurs (meestal bedrijven) en voor het distribueren van de (levens)middelen onder de diverse Voedselbanken in Utrecht en het centrale magazijn van de Voedselbanken Utrecht.

Zonder uw steun kunnen wij dit belangrijke werk niet voortzetten!

Kijk verder op het kanaal van Stichting MoHuKa

Credits
(1) Voedselbank Utrecht Koelwagen Campagne – Stichting MoHuKa
(2) Video – Stichting MoHuKa
(3) Tekst – Stichting MoHuKa
(4) Voedselbank Utrecht en Stichting MoHuKa