Volle magazijnen bij Voedselbanken na inzamelactie

ASSEN/BEILEN – De voedselbanken hebben het druk deze dagen voor Kerst. Dankzij de actie Samen voor de Voedselbank hebben de Drentse voedselbanken dit jaar meer donaties gekregen dan andere jaren in december.

De magazijnen puilen uit. Voedselbank Assen kon de spullen zelfs niet meer kwijt in hun eigen opslag. Ze mogen de spullen tijdelijk in de aula van een leegstaand schooltje leggen. Ook gaat een deel van het voedsel naar het centrale magazijn van voedselbank Midden-Drenthe.

Drie maanden Het is belangrijk dat de voedselbanken nu grote voorraden met houdbare spullen aanleggen, want in de maanden januari en februari wordt doorgaans weinig voedsel gedoneerd. Met de voorraden die de voedselbanken nu hebben, hopen ze nog drie maanden vooruit te kunnen.

Noodzakelijke producten Met het geld dat gedoneerd is, kunnen de voedselbanken noodzakelijke producten kopen die minder lang goed blijven of etenswaren die op zijn, dit jaar is dat bijvoorbeeld aardappelpuree.

Kijk verder op het kanaal van RTV Drenthe

Credits
(1) Volle magazijnen bij Voedselbanken na inzamelactie – RTV Drenthe
(2) Video – RTV Drenthe
(3) Tekst – RTV Drenthe
(4) Voedselbank Hart van Drenthe en Voedselbank Zuidoost Drenthe en Voedselbank Zuidwest-Drenthe en Voedselbank Noordenveld