Vrijwilliger vult 5000 kratten voor Voedselbank Stad Groningen

GRONINGEN – Een feestje vrijdagochtend in de Hoornse Meer: vrijwilliger Wim Oosterbeek vulde zijn vijfduizendste krat met producten voor de Voedselbank. Reden voor de Voedselbank dus om hem eens extra in het zonnetje te zetten.

Al zeven jaar lang staat Oosterbeek elke week bij verschillende supermarkten in de stad om zo veel mogelijk eten te verzamelen. Vrijdag lukte het hem om zo veel voedsel binnen te halen dat hij in totaal al 5000 kratten gevuld heeft. “Hij is in veel opzichten ontzettend belangrijk voor ons”, zegt Ulfert Molenaar van de Voedselbank Groningen trots. “Niet alleen omdat hij veel eten binnenbrengt, maar ook omdat hij het imago van de Voedselbank op een hoog peil houdt.

Mensen die hulp nodig hebben kunnen zelfs bij hem terecht.” “Het gaat niet om mij,” reageert Oosterbeek. “Het gaat om de mensen die niets hebben. Voedsel is gewoon de basis. Daar wil ik me voor inzetten.” Hij hoopt zich nog zo lang mogelijk voor de Voedselbank in te kunnen zetten. “Ik ben nu 70,” zegt Oosterbeek. “Ik heb al toegezegd dat ik in ieder geval tot mijn tachtigste door wil gaan. Dan hoop ik dat ik op 10.000 kratten zit. Maar ik hoop nog veel meer dat er helemaal geen Voedselbank meer nodig is.”

Kijk verder op het kanaal van RTVOOG

Credits
(1) Vrijwilliger vult 5000 kratten voor Voedselbank Stad Groningen – RTVOOG
(2) Video – RTVOOG
(3) Tekst – RTVOOG
(4) Voedselbank Stad Groningen