Woerdense scholieren maken 125 kerstpakketten voor Voedselbank Woerden [RTV Utrecht]

WOERDEN – Voedselbanken hebben het niet gemakkelijk. Efficiënter inkopen en stunten met producten die bijna over de datum zijn zorgen ervoor dat er minder eten overblijft. Toch willen Voedselbanken iets bijzonders doen voor mensen met een smalle beurs, zeker rond de kerst. Het Kalsbeekcollege in Woerden helpt ze een handje. Leerlingen van die school schenken 125 zelfgemaakte kerstpakketten.

“We hebben een waxinelichtjeshouder gemaakt”, vertelt de 14-jarige Yordi Koster. “De appelmoes is gemaakt door leerlingen van Zorg & Welzijn en andere afdelingen bakte een kerststol en zetten een broodplankje in elkaar”, vult Charlotte van der Wind (14) aan.

Iedere VMBO-scholier van de school Burgemeester H.G. van Kempensingel had dus een eigen taak, steekt er wat van op en doet tegelijkertijd iets voor een ander. “Kerst is voor iedereen. Ik vind dat iedereen iets verdient ondanks dat je het misschien niet kan betalen”, vertelt Charlotte. Yordi: “Ik vond het hartstikke leuk om te doen. Dat je iets maakt en dat je daar iemand anders blij mee maakt. Dat vind ik mooi.”

GENOEG VOOR IEDEREEN Het Kalsbeek in Woerden organiseert elk jaar een actie die de actualiteit koppelt aan een verhaal uit de bijbel. “Voorgaande jaren hebben we het gehad over 100 jaar vrede na WO I en de vluchtelingenproblematiek”, legt docent Rob Sperling uit.

Dit jaar werd na het zien van een documentaire het idee opgevat om iets te doen voor de 125 gezinnen in Woerden die afhankelijk zijn van de Voedselbank. “En daar neem ik dan het Bijbelverhaal van ‘vijf broden en twee vissen’ bij. In dat verhaal wordt duidelijk dat als je met elkaar deelt er voor iedereen meer dan genoeg is.” Kijk voor het laatste (sport)nieuws, weer en verkeer, livestreams en onze radio en tv programma’s uit de stad en provincie Utrecht op https://www.rtvutrecht.nl

Kijk verder op het kanaal van RTV Utrecht

Credits
(1) Woerdense scholieren maken 125 kerstpakketten voor Voedselbank Woerden – RTV Utrecht
(2) Video – RTV Utrecht
(3) Tekst – RTV Utrecht
(4) Voedselbank Woerden