Zonder de #VOEDSELBANK heb ik #honger #armoede in Nederland

NEDERLAND – #armoede: ‘Zonder de #voedselbank heb ik honger’. Een maaltijd moeten overslaan, geen geld hebben voor nieuwe kleding of een cadeau voor de verjaardag van je kinderen. Ruim 800.000 mensen hebben in Nederland een te laag inkomen om maandelijks de meest noodzakelijke uitgaven te betalen. * Ook mensen met baan bij Voedselbank. De laatste jaren komen steeds vaker mensen bij de Voedselbank die een baan hebben.

Daarover spreken we Joke van de Voort. Haar vaste aanstelling raakte ze kwijt. Nu werkt ze op oproepbasis. Wat ze daarmee verdient wisselt en is te weinig om elke maand uit te komen. * De wrange verjaardag van de Voedselbank.

Bijna vijftien jaar geleden, in 2002, begonnen Sjaak en Clara Sies met een busje voedselpakketten rond te brengen in Rotterdam. Ze hadden zelf armoede gekend en wilden de mensen in hun omgeving een steun in de rug bieden. In die tijd bezochten ze zo’n 60 adressen. Toen hadden ze niet kunnen bedenken hoe hun initiatief uit zou groeien tot een landelijk netwerk van 166 vestigingen waar bijna 90.000 mensen komen voor hun dagelijks eten.

* Een dag in het leven van Willem en Brigitte. Willem en Brigitte zitten tot over hun oren in de schulden. In 2009 werden deze voormalige vrachtwagenchauffeur en kapster alle twee ziek. En hun inkomen liep heel snel terug

Kijk verder op het kanaal van rene cross

Credits
(1) Zonder de #VOEDSELBANK heb ik #honger #armoede in Nederland- EenVandaag
(2) Video – EenVandaag
(3) Tekst – EenVandaag