Dankzij sponsors nieuwe voertuigen voor de Voedselbank Rotterdam

ROTTERDAM – Om bestaande, oude en versleten voertuigen te vervangen leverde Truckland Rotterdam onlangs een vijftal nieuwe bedrijfsauto’s en een oplegger aan de Voedselbank Rotterdam en het regionaal Distributiecentrum. Uiteindelijk viel de keus op een tweetal 19 Tons DAF LF koel/ vries bakwagens, een DAF CF FT 4×2 trekker met bijpassende koel/vries oplegger en twee FIAT Ducato bedrijfswagens, waarvan er een is uitgevoerd als chassis-cabine met Plywood opbouw plus laadklep en de ander als bestelbus met koelinstallatie.

Rob Boswinkel werkt als vrijwilliger Directeur van de Voedselbank Rotterdam en het naastgelegen Distributiecentrum. Hij wil graag uitleggen hoe deze levering tot stand kwam. “De vrachtauto’s waar wij hier mee reden waren echt oud. Dat leverde qua onderhoud en bijbehorende kosten de nodige problemen op en ook de Maasvlakte was voor ons niet meer bereikbaar. Maar waar haal je als echte vrijwilligersorganisatie de middelen vandaan om iets anders aan te schaffen? Dan dien je een verzoek in bij stichtingen die zich daar mee bezighouden. In ons geval werd dat (net als eerder bij de koel- en vriescellen) de Stichting De Verre Bergen in Rotterdam. Zij hebben hun oorsprong in Rotterdam en steunen met name de goede doelen in de stad. Bij een eventuele toekenning gaan zij zeker niet over een nacht ijs en laten zich goed voorlichten voor er een besluit genomen wordt. Een andere Stichting die nauw bij betrokken bij de aanschaf was, is Stichting Volkskracht. Samen met de sponsors die op de nieuwe auto’s staan, hebben zij ervoor gezorgd dat wij de komende jaren weer echt vooruit kunnen met onze nieuwe, prachtige transportmiddelen”.

Binnen het oriëntatieproces was er ook een rol weggelegd voor Truckland Rotterdam. Zij onderhielden immers het gedateerde materieel en wilden graag meedenken in de vervanging. “Als Truckland dragen wij de Voedselbank Rotterdam al langer een goed hart toe en samen met de door ons vertegenwoordigde merken DAF en FIAT Professional konden wij voor de vervanging een mooi aanbod doen. Wij zijn gepast trots op de DAF en FIAT bedrijfswagens die wij hier nu kunnen leveren”, aldus Hans Wijnmaalen, Accountmanager bij Truckland Rotterdam. “Wij zetten deze auto’s voor meerdere doeleinden in”, vervolgt Rob Boswinkel. “Als organisatie hebben wij over het land verdeeld acht distributiecentra, van waaruit de Voedselbanken hun producten geleverd krijgen. Het DC voor deze regio staat hier in Rotterdam. Een deel van de nieuwe trucks verzorgt het vervoer van die goederen tussen de Dc’s, maar wordt ook ingezet om goederen snel en onder de juiste condities bij de aanbiedende bedrijven in het hele land op te halen. Dat verklaart ook de aanwezigheid van de koel/vries installatie op de laadbakken. Voor de belevering van de circa dertig Rotterdamse Voedselbank-uitgiftepunten worden de beide bakwagens eveneens ingezet. Wekelijks gaat het dan al gauw om meer dan 2.000 voedselkratten (bestemd voor ongeveer 6.000 mensen), de nodige isolatieboxen voor de diepvries- en koelproducten en de broodkratten. In totaal praat je dan over tientallen tonnen goederen per week.”

De sinds 2002 bestaande Voedselbank telt inmiddels 168 vestigingen, waar maar liefst 11.000 mensen als echte (en dus onbetaalde!) vrijwilliger actief zijn. Alleen in Rotterdam praat je dan al over meer dan 400 vrijwilligers, waaronder directeur Rob Boswinkel, die deze functie al weer enkele jaren met veel voldoening vervult.

Kijk verder op het kanaal van Truckland B.V.

Credits
(1) Dankzij sponsors nieuwe voertuigen voor de Voedselbank Rotterdam – Truckland B.V.
(2) Video – Truckland B.V.
(3) Tekst – Truckland B.V.
(4) Voedselbank Rotterdam