‘OMARM’ de gezinnen van de Voedselbank Spijkenisse e.o.

SPIJKERNISSE – Op donderdag 8 november jl. werd het project OMARM voor de Voedselbank Spijkenisse e.o. gelanceerd, nadat er achter de schermen al maanden was gewerkt aan dit nieuwe initiatief. Het team OMARM werd door teamlid Els Barendregt van reclamebureau Move On gevraagd om zich voor te stellen en aan te geven wat er precies gaat gebeuren en wie, wat doet.

OMARM de gezinnen van de Voedselbank Spijkenisse e.o.: Net na de zomer is achter de schermen een nieuw, lokaal goede-doelen-project opgestart, dat de Glazen Stal 2017 in stadscentrum Spijkenisse de komende weken gaat opvolgen. Het Glazen Huis stopt namelijk en veel mensen gaven vorig jaar aan liever geld te geven aan een lokaal doel. Kortom, tijd voor een andere invalshoek: Richting en rondom Kerst worden inwoners, organisaties, verenigingen en scholen uitgedaagd elkaar te ‘omarmen’. En daarbij gaat het in het bijzonder ‘om de armen’. Zo werd de naam OMARM geboren. Dit eerste jaar wil de organisatie achter OMARM zich ontfermen over de gezinnen van de Voedselbank. Ze wil de kinderen die opgroeien in armoede een stralende Kerst(vakantie) bezorgen. En als de kinderen stralen, zien de ouders de toekomst waarschijnlijk ook weer wat lichter in.

De Voedselbank organiseert samen met alle kerken al een Sint-actie, maar nu zal er eindelijk met Kerst ook extra aandacht zijn. Wat zijn de plannen en hoe kunt u dit project ‘omarmen’? Het project bestaat uit 3 delen: 1. het vullen van de kerstvakantietassen, 2. het doneren van kerstpakketten, 3. een grote geldinzameling door allerlei activiteiten. Samen creëren we op deze manier een sfeer in Nissewaard die past bij de Kerstgedachte en waarbij we met elkaar verbonden zijn en omzien naar onze kwetsbare medemens.

Het team achter Omarm wordt gevormd door predikant Lennart van Berkel (voorzitter Voedselbank Spijkenisse e.o. en Vrede voor de stad), Hans van Hoof en Jan Gerssen van LINQ Media, Dennis Houkes (Centrummanager Stadscentrum Spijkenisse), Melanie Murray (BIZ Stadscentrum Spijkenisse), Dylan Murray (voorzitter JongerenPanel Nissewaard), Frank Meeuws (voorzitter Rotary Spijkenisse incl. SantaRun) en Els Barendregt (Move On communicatie). Kijk voor meer info op www.omarm.nl en op facebook en doe ook mee met een activiteit of een donatie. Elk bedrag is welkom!

 

Kijk verder op het kanaal van Roel van Deursen

Credits
(1) ‘OMARM’ de gezinnen van de Voedselbank Spijkenisse e.o. – Roel van Deursen
(2) Video – Roel van Deursen
(3) Tekst – Roel van Deursen
(4) Voedselbank Spijkenisse e.o.