‘Marktkoopman’ René Froger deelt soep uit voor Voedselbank Den Bosch en Omgeving

DEN BOSCH – De armoede in Nederland is door de aanhoudende crisis sterk toegenomen. En dat merken de voedselbanken: steeds meer mensen kloppen aan voor gratis voedselpakketten, terwijl het aanbod van voedsel daalt. Daarom organiseert Honig, met hulp van René Froger, op woensdag 12 februari van 9:00 tot 13:30 uur op de markt in Den Bosch een inzamelingsactie voor Voedselbank Den Bosch en Omstreken.

Deze voedselbank kende het afgelopen jaar een verdubbeling van het aantal cliënten. René Froger, ambassadeur van Voedselbanken Nederland, ruilt die middag graag de microfoon in voor een soeplepel.
De zanger neemt plaats achter potten en pannen om zo veel mogelijk hartverwarmende soep aan de man te brengen.
Want voor iedere uitgedeelde kop soep wordt een extra goed gevuld pakket geschonken aan Voedselbank Den Bosch e.o.

Het is niet zijn gebruikelijk concert, maar zeker een optreden om niet te missen!

Over Honig
Honig is al 140 jaar een echt Nederlands merk en komt van oorsprong uit Koog a/d Zaan. Honig heeft sinds 1925 Italiaanse pasta toegankelijk gemaakt voor een groot publiek, maar wel op een eigen (Hollandse) manier. Naast pasta maakt Honig vandaag de dag soepen, wraps, mixen en sauzen, mie, tarly en couscous, familiegerechten en bakproducten. Honig is een merk van HJ Heinz B.V. Heinz is een van de grootste producenten van consumentenvoeding ter wereld. In Nederland is HJ Heinz B.V. naast Honig verantwoordelijk voor o.a. de merken Heinz, Brinta, De Ruijter, Karvan Cévitam, Roosvicee, Venz, Amoy, Wijko, HP Sauce en Lea & Perrins. Honig en moederbedrijf HJ Heinz B.V kennen beide een lange geschiedenis met Voedselbanken Nederland.

Voedselbanken Nederland is de landelijke koepelorganisatie waarbij 147 voedselbanken zijn aangesloten. Deze koepelorganisatie heeft als doel de lokale voedselbanken te ondersteunen bij hun kerntaken. In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De voedselbanken helpen de armsten door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Om klanten van voldoende eten te kunnen voorzien, wordt samengewerkt met bedrijven, instellingen, overheden en particulieren. Samen armoede bestrijden, voedseloverschotten laten verdwijnen en het milieu minder belasten is het doel. Meer informatie over Voedselbanken Nederland is te vinden op www.voedselbankennederland.nl.

Muziek: ingevoegd van Apple via iMovie
Montage: VoedselbankTV