Voedseltuin Vierhavengebied Rotterdam wordt voedselpark

ROTTERDAM – De Voedseltuin in het vierhavengebied, wordt getransformeerd tot voedselpark. Van oorsprong is de tuin in het leven geroepen om de Voedselbank en de cliënten van de Voedselbank van verse producten te kunnen voorzien.

Samen met Max de Corte, een van de coördinatoren van het project bekijken we de huidige staat van de tuin en dromen we mee over het park dat het team voor ogen heeft. Max staat er namelijk absoluut niet alleen voor op de tuin. Met collega Tineke van den Burg heeft hij een compleet team van vrijwilligers achter zich, waarvan sommige al jaren lang met plezier, meerdere dagen per week in de tuin werken.

Dat de tuin de vrijwilligers, die al dan niet een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, echt na aan het hart ligt, blijkt als we Yvonne spreken. Ze geeft eerlijk toe dat ze de transformatie naar het park in eerste instantie niet zag zitten. Inmiddels is Yvonne echter ook fan. We spreken haar op de tuin over haar passie voor tuinieren en voor dit stukje landbouwgrond midden in een industrieel Rotterdams havengebied.

Kijk verder op het kanaal van OPEN Rotterdam

Credits
(1) Voedseltuin Vierhavengebied Rotterdam wordt voedselpark – OPEN Rotterdam
(2) Video – OPEN Rotterdam
(3) Tekst – OPEN Rotterdam
(4) Voedseltuin Rotterdam
(5) Voedselbank Rotterdam